Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF helpt 1 miljoen kinderen in Syrië

9 oktober 2012

UNICEF heeft een akkoord bereikt met de regering van Syrië over de uitbreiding van de activiteiten in het Arabische land. Zo wil UNICEF de komende maanden 1 miljoen kwetsbare kinderen inenten tegen ziektes als mazelen.

Hulpprogramma voor de winter

In Syrië zijn door het politieke geweld, dat al ruim 1,5 jaar duurt, binnen het land zelf 1 miljoen mensen ontheemd geraakt, naast de honderdduizenden die naar het buitenland zijn gevlucht. Nu de winter nadert, hoopt UNICEF met een beter hulpprogramma tienduizenden mensenlevens te kunnen redden, aldus Anthony Lake, de directeur van UNICEF internationaal. Volgens Lake is het moeilijk te zeggen hoeveel kinderen in de Syrische burgeroorlog zijn omgekomen. "Het is duidelijk dat duizenden kinderen zijn gedood en dat tienduizenden en nu honderdduizenden uit hun vertrouwde omgeving zijn weggerukt", aldus Anthony Lake.

540photowide

UNICEF directeur Anthony Lake (links) deelt samen met José Manuel Barroso, president van de Europese Commissie, UNICEF schooltassen uit aan Syrische kinderen in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië.

 

logo we gaan voor nul

 

Iedere dag sterven 19.000 kinderen aan oorzaken die we kunnen voorkomen. Wij vinden dat dat aantal nul moet zijn. Daarom voeren we campagne tegen kindersterfte. Doe met ons mee en draag op jouw manier bij!

Gerelateerd aan dit onderwerp