Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

1,4 miljoen kinderen slachtoffer overstromingen Pakistan

2 oktober 2012

Pakistan is ook dit regenseizoen weer getroffen door hevige overstromingen. UNICEF helpt iedere dag 183.000 slachtoffers aan schoon drinkwater, maar heeft dringend meer geld nodig om de hulp op te schalen.

1,4 miljoen kinderen in nood

Volgens cijfers van het Initial Rapid Assessment zijn door de meest recente overstromingen in Pakistan 2,8 miljoen mensen getroffen, waaronder 1,4 miljoen kinderen (392.000 kinderen onder de vijf jaar). UNICEF helpt de families in de getroffen gebieden onder meer met veilig drinkwater, hygiënische middelen en afsluitbare jerrycans om te voorkomen dat er door water overgebrachte ziekten uitbreken.

Pakistan

Meer geld nodig

Veel huizen zijn verwoest door de overstromingen, waardoor gezinnen dakloos zijn geworden. Een groot risico voor de gezondheid van kwetsbare kinderen, omdat het gebrek aan toegang tot veilig drinkwater het risico op ziektes zoals diarree, malaria, mazelen, polio en longontsteking vergroot. "In de getroffen gebieden zijn het vooral de kinderen uit de allerarmste gezinnen die dringend hulp nodig hebben", zegt Karen Allen van UNICEF Pakistan. "UNICEF heeft dringend 15,4 miljoen dollar extra nodig om de hulp op het gebied van water, sanitatie en hygiëne op te schalen, en tegelijkertijd hulp te bieden op het gebied van onderwijs, bescherming van kinderen, gezondheid en voeding."

Pakistan

Wat doet UNICEF?

  • 120.000 mensen in de provincie Balochistan, 4.000 mensen in de provincie Punjab en 59.000 mensen in de provincie Sindh worden voorzien van schoon drinkwater.
  • 23.200 families in diverse getroffen gebieden in Balochstan, Punjab en Sindh worden voorzien van een hygienische set met o.a. zeep en waterzuiveringstabletten. Ook krijgen zij jerrycans en emmers om water veilig op te slaan en zo te voorkomen dat er watergerelateerde ziektes uitbreken.

 

Pakistan

 

Gerelateerd aan dit onderwerp