Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Education First initiatief gelanceerd

27 september 2012

Gisteren is het Education First initiatief gelanceerd. Dit vond plaats tijdens de 67ste jaarlijkse bijeenkomst van de General Assembly van de VN. Dit initiatief heeft het doel om onderwijs voor kinderen wereldwijd toegankelijk te maken. Het liefst nog voor de deadline van de Millennium Ontwikkelingsdoelen (2015).

Dit initiatief heeft het doel om onderwijs voor kinderen wereldwijd toegankelijk te maken. Het liefst nog voor de deadline van de Millennium Ontwikkelingsdoelen (2015). Education First wil daar aan bijdragen.

Onderwijs voor 61 miljoen kinderen 

Er is hiermee 1.5 miljard dollar toegezegd voor 61 miljoen niet-schoolgaande kinderen. Nu lijkt dat veel geld, maar er is berekend dat er jaarlijks 24 miljard dollar extra nodig is om alle kinderen naar het basisonderwijs en de onderbouw van de middelbare school te krijgen.
In de volgende vijf jaar heeft Education First drie prioriteiten: 

  •  Elk kind naar school. 
  • Verbeteren van kwaliteit van het onderwijs.
  • Versterken van goed burgerschap.

Want het is niet meer genoeg dat kinderen op school leren lezen, schrijven en rekenen. Onderwijs moet kinderen ook leren actief te zorgen voor de wereld en de mensen om hen heen. Gisteren werd ook alvast bekend gemaakt dat het aantal kinderen dat niet naar school gaat gedaald is van 67 naar 61 miljoen. Maar de vooruitgang stokt en gaat nog maar langzaam, dus er is een versnelling nodig. Vandaar dit initiatief om daar aandacht voor te vragen

 


 

340-ivoorkust -UNI102944

Gerelateerd aan dit onderwerp