Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF veroordeelt aanval bij basisschool in Anbar

26 september 2012

UNICEF veroordeelt de aanval die maandag plaatsvond in de buurt van de Al-Khifah basisschool in Heet, West-Irak. Bij de aanval is een aantal kinderen gedood toen zij op weg waren naar school. Ook vielen er veel gewonden.

Schending kinderrechten

"UNICEF veroordeelt deze aanval ten zeerste." aldus  Marzio Babille van UNICEF Irak. "Het
doden van kinderen is onacceptabel. School hoort een omgeving te zijn waar kinderen veilig kunnen leren. Daar heeft ieder kind recht op. Een aanval op een school is een ernstige schending van de rechten van het kind. "

Nieuw schooljaar

De dag dat de aanval plaatsvond, was pas de tweede dag van het nieuwe schooljaar in Irak. "Opnieuw zijn het onschuldige kinderen die de prijs betalen voor het geweld in hun land." Voegt Babille eraan toe. "Het is heel verdrietig dat zoiets gebeurt, precies in een tijd waarin de
kinderen in Irak beginnen aan een nieuw schooljaar."

Babille sprak zijn diepste medeleven uit aan de families van de slachtoffers en riep de regering van Irak op om maatregelen te nemen zodat kinderen veilig naar school kunnen.

Gerelateerd aan dit onderwerp