Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Het was weer een inspirerende vrijwilligersdag!

24 september 2012

Afgelopen zaterdag was het weer zover: 400 UNICEF-vrijwilligers reisden af naar Arnhem voor de jaarlijkse vrijwilligersdag. 

Afrikaanse kliniek

Naast alle ins & outs over de aankomende campagne tegen kindersterfte, kregen de vrijwilligers de mogelijkheid om workshops te volgen, waren er interessante gastsprekers en een uitgebreide informatiemarkt. Tientallen UNICEF-medewerkers brachten de bezoekers op de hoogte over o.a. de programma's die UNICEF steunt, nieuwe producten in de UNICEF shop en ontwikkelingen op het gebied van social media. Vrijwilligers zelf dachten mee over nieuwe activiteiten voor UNICEF en gaven inspirerende input. Vrijwilligers spelen een steeds belangrijkere rol in social media. Op deze dag werd voor het eerst ook de Facebook pagina voor UNICEF-vrijwilligers gelanceerd!

540-unicef 7799

Witte doktersjassen

Helemaal in stijl van de nieuwe campagne waren de UNICEF'ers gekleed in witte doktersjassen en de foyer was als echte Afrikaanse kliniek omgebouwd. De nieuwe campagne met als thema kindersterfte zal dit najaar starten en twee jaar duren.

Djoserprijs

Van de eenentwintig vrijwilligers die genomineerd waren door de comité's kreeg Jenny Meesters de Djoserprijs. Het bestuur van het plaatselijk comite over Jenny Meesters: "Jenny is binnen ons comité de spin in het web. Zij heeft rechtstreeks contact met alle vrijwilligers. Ze ondersteunt, en stimuleert en vervult een bindende factor binnen ons comité. Het vrijwilligerswerk verricht ze al 24 jaar. UNICEF neemt een heel belangrijke rol in haar leven in. Ze staat altijd klaar voor UNICEF."

Verhalen over kindersterfte

UNICEF-ambassadeur Renate Verbaan opende de Campagne Informatiedag met een persoonlijk verhaal over haar eerste UNICEF reis naar Ivoorkust. Ze vergeleek daarin de zorg voor haar eigen kindje hier in Nederland, met de moeilijkheid van het verkrijgen van eenvoudige zorg voor moeders daar. Haar verhaal raakte veel mensen. Ook waren UNICEF-medewerkers uit het veld aanwezig: René van Dongen, Deputy Country Director in Ghana en Karin Hulshof, UNICEF Regional Director Zuid-Azië. Beiden vertelden een persoonlijk verhaal over kindersterfte naar aanleiding van een foto die hadden meegebracht. Zowel voor de vrijwilligers als voor de UNICEF-medewerkers zelf was het weer een inspirerende dag. Veel vrijwilligers gaven aan weer boordevol inspiratie te zitten voor het aankomend jaar. En daar zijn wij als UNICEF heel erg blij mee!  

 

 

340-unicef 8017

Rene van Dongen bracht een mooi persoonlijk verhaal over kindersterfte

340-unicef 8138

Veertien van de eenentwintig genomineerde vrijwilligers voor de Djoserprijs. Met helemaal links Jenny Meesters die de prijs won.

Ook vrijwilliger worden?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk voor UNICEF?

  • Meld je direct aan via het aanmeldformulier. Het regionale team neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 
  • Bel ons tijdens kantooruren op 088 444 96 54.
  • Vul het contactformulier in.
  • Mail secretariaatvo@unicef.nl voor contactgegevens van UNICEF-vrijwilligers bij jou in de buurt.

Reacties op social media:

"Weer een fantastisch georganiseerde, inspirerende en informatieve dag; indrukwekkende verhalen van UNICEF medewerkers en geweldig al die gepassioneerde vrijwilligers!" Hélene Warnshuis

"Comité Tilburg heeft genoten! De presentaties van de veldmedewerkers, de Voorburgse club, Fantastische campagne film, workshops, Renate's intro! Zoveel inspiratie dat we terug naar huis niet uitgepraat raakten." Karin Elzinga

"Wat bijzonder om met zo veel UNICEF mensen uit alle hoeken en gaten van het land bij elkaar te zijn. Ik heb genoten van de verhalen, ideeën, kennismakingen... De passie en gedrevenheid was voelbaar. En aan het eind van de dag weet ik zeker dat er de komende twee jaar heel veel mensen onze droom delen: wij gaan voor 0, want elk kind dat sterft is er één te veel." Marieke Becking

"Geweldig inspirerende dag gehad met nog 399 UNICEF vrijwilligers in Burgers' Zoo Arnhem... bedankt!!" Janneke Beukman

"jaaa, ik oook!! zit vol inspiratie!" Brenda Broekmaat