Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Mooie avond met ambassadeur Jörgen Raymann

21 september 2012 Donderdag 20 september vertelde Jörgen Raymann in het Humanity House in Den Haag over zijn drijfveren om zich in te zetten voor UNICEF. 'Het is gewoon een éér', zegt hij over zijn ambassadeurschap.

Realistisch

Bijna honderd mensen, onder wie veel jongeren, luisterden naar de wijze woorden van Jörgen - hij is tegenwoordig ook motivational speaker - en gingen enthousiast met hem in gesprek. 'Ik vind het niet idealistisch om anderen te helpen. Het is eerder realistisch,' zei Jörgen. Hij is namens UNICEF op reis geweest met allebei zijn dochters, naar zijn geboorteland Suriname en Zambia. Dat heeft de meisjes veel geleerd, vertelt hij.

Respect

Jörgen antwoordt op de vraag uit het publiek of hij eigenlijk optimistisch is over de toestand van de wereld: 'Ja, ik ben positief vanwege alle individuele succesverhalen die ik hoor en zie. Het draait allemaal om respect: respect is wat mij betreft een ander gunnen wat je jezelf ook gunt.' Na afloop van het interview door Ivette Forster was er volop gelegenheid voor persoonlijke vragen en... foto's:

 Jorgen2 Jorgen3 Jorgen4

Jorgen1

Jörgen Raymann, UNICEF-ambassadeur, was op 20 september de vierde gast in de reeks Wereldgasten in het Humanity House in Den Haag. Ambassadeurs van goede doelen vertellen daar waarom ze ambassadeur zijn, wat hun motivatie is en wat het van ze vraagt.

Gerelateerd aan dit onderwerp