Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF breidt noodhulp in en rondom Syrie uit

6 september 2012 UNICEF breidt de noodhulp die ze biedt als gevolg van de huidige crisis in Syrië verder uit. Het conflict in het land treft inmiddels naar schatting 1,3 miljoen kinderen, zowel in het land zelf als in de omringende landen.

De huidige crisis in Syrië treft inmiddels naar schatting al 1,3 miljoen kinderen, zowel in het land zelf als in de omringende landen. In de hele regio neemt de behoefte voedingshulp en gezondheidszorg met de dag toe. Daarom heeft de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties besloten de noodhulp in de gebieden in en rondom Syrië uit te breiden.

Moeilijke omstandigheden

Onder extreem moeilijke omstandigheden, bereiken UNICEF en lokale partners in Syrië families met levensreddende gezondheidszorg. Ze schuilen in scholen in heel Damascus.

Mobiele medische teams

Acht mobiele medische teams worden uitgezonden om 175.000 mensen te bereiken in de zwaarst getroffen regio's, waaronder Aleppo, Damascus, Dara'a, Hama en Homs. Snelle evaluaties om de voedingssituatie van kinderen te volgen, moeten worden opgeschaald in en rond Damascus.

Verstoring gezondheidszorg

"Het conflict heeft de gezondheidszorg in heel Syrië verstoord, zodat de meeste kinderen van vluchtelingen en hun families geen toegang meer hadden tot routine vaccinaties of andere basale gezondheidszorg", aldus Mahendra Sheth, gezondheidsadviseur van UNICEF in het ​​Midden-Oosten. "Dit werk is van vitaal belang, omdat tijdens een crisis kinderen het meest kwetsbaar zijn voor uitbraken van ziektes en ondervoeding. Vooral kinderen die in vluchtelingenkampen zoals Za'atari moeten leven, zijn kwetsbaar."

Vaccinatiecampagne

In samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en partnerorganisaties, starten UNICEF en het ministerie van Volksgezondheid in het noorden van Jordanië een grote vaccinatiecampagne tegen polio en mazelen. De campagne richt zich op het bereiken van meer dan 100.000 kinderen in het vluchtelingenkamp Za'atari, doorvoercentra én gemeenschappen die vluchtelingen opvangen. Ook worden duizenden Syrische kinderen onderzocht om ondervoeding te voorkomen.

In Libanon en Irak, waar respectievelijk meer dan 40.000 en 15.000 Syrische vluchtelingen schuilen, worden vaccinaties verstrekt en wordt de voedingstoestand van kinderen onder de 5 jaar op de voet gevolgd.

Gerelateerd aan dit onderwerp