Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA FOUNDATION en UNICEF 10 jaar partners

5 september 2012

Veel bereikt samen

Al tien jaar werken IKEA Foundation en UNICEF samen aan een betere toekomst voor kinderen en hun families in India. Met de projecten zijn de afgelopen tien jaar meer dan 74 miljoen kinderen bereikt. Ook hebben ruim 2 miljoen vrouwen voorlichting gekregen over de voordelen van borstvoeding en beschikken 32 miljoen huishoudens over een toilet.

IKEA Soft Toys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaten voor kinderen

In India werkt UNICEF met de steun van IKEA Foundation aan het bestrijden van ondervoeding, verbeteren van sanitaire voorzieningen, beëindigen van kinderarbeid en het bieden van goed onderwijs. Zo zijn de afgelopen 10 jaar 370.000 kinderen gescreend op ondervoeding en zijn 56.500 kinderen behandeld. 67 procent van de scholen heeft toegang tot toiletten, verbeterd drinkwater en faciliteiten om handen te wassen. Verder zijn 600 nieuwe Child Protection Committees opgezet om kinderarbeid te beëindigen, zijn meer dan 500.000 leden van de gemeenschap en ambtenaren opgeleid om kinderen te beschermen. Bovendien gaan 15.000 kinderen in de katoen en tapijtindustrie van India nu naar gewone scholen, nadat ze de basisvaardigheden op het gebieden van lezen, schrijven en rekenen hebben geleerd op overbruggingsscholen.

Gerelateerd aan dit onderwerp