Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Teken nu voor een veilige en rechtvaardige wereld voor kinderen

31 augustus 2012

Teken nu de kinderrechtenpetitie en zorg ervoor dat kinderrechten een plek krijgen in ons regeerakkoord! War Child, UNICEF Nederland, Terre des Hommes en Save the Children zijn de initiatiefnemers van deze actie. In totaal 24 kinderorganisaties slaan de handen ineen om de politiek te bewegen kinderrechten in het buitenlandbeleid op te nemen.

Verkiezingen

Met de verkiezingen in aantocht discussiëren politici vooral over de aanpak van de economische crisis en Europa. Kinderrechten en de rol van kinderen en jongeren komen nauwelijks aan bod. War Child, UNICEF Nederland, Save the Children, Terre des Hommes en 20 andere kinderorganisaties dringen er via de petitie bij de lijsttrekkers op aan kinderrechten serieus te nemen en straks in het regeerakkoord een paragraaf over kinderrechten op te nemen in het buitenlandbeleid.

Petitie

Politieke wil is cruciaal

Vergeleken met enkele decennia geleden sterven elke dag minder kinderen, leven minder kinderen in armoede, eten meer kinderen beter en gaan meer kinderen naar school. Landen met de grootste ontwikkelingssteun behaalden de meeste vooruitgang op deze gebieden. En die vooruitgang leidt tot economische groei. Zo leidt alleen al goede voeding voor kinderen tot wel 20 procent meer inkomsten in zijn of haar verdere leven en tot 3 procent economische groei van een land. De politieke wil om kinderrechten centraal te stellen in het beleid en dit in de praktijk te brengen blijkt hierbij cruciaal.

Waarom tekenen?

De nieuwe Nelson Mandela, Evita Perron en Kofi Annan zijn nu tien jaar oud. Zij zijn onze toekomst. Tenminste, als ze de kans krijgen zich te ontwikkelen. Want helaas groeien miljoenen kinderen op in armoede en geweld. Help mee om kinderrechten een plaats  te geven in het Nederlandse buitenlandbeleid en teken vandaag nog de petitie!

Petitie