Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wat deed UNICEF in Jemen in 2011?

15 augustus 2012

Het jaar 2011 was een roerig jaar voor Jemen en de kinderen die daar wonen. Vanwege verschillende gewapende conflicten en politieke onrust is veel voor hen niet meer vanzelfsprekend. Lees wat UNICEF in 2011 gedaan heeft om te helpen.

Noodvoeding en onderwijs

Omdat een groeiend aantal kinderen in Jemen ondervoed is, in sommige gebieden wel 30% van alle kinderen, heeft UNICEF voeding voor hen verzorgd. Dit leidde ertoe dat maar liefst 58.000 ernstig ondervoede kinderen (74% van het totaal aantal ondervoede kinderen) noodvoeding kregen. Door deze moeilijke omstandigheden in Jemen gaan veel kinderen ook niet meer naar school. UNICEF probeert ouders, kinderen en docenten het belang van onderwijs duidelijk te maken. Daarom is het afgelopen jaar een campagne van start gegaan om kinderen weer terug op school te krijgen. Naast het bouwen van noodscholen voor leerlingen die gevlucht zijn naar veiligere gebieden, trainde UNICEF 3.600 docenten. Op die manier kunnen zij speciale psychische steun bieden aan kinderen die traumatisch zijn getroffen door het conflict. Door deze campagne konden 110.000 kinderen weer gewoon naar school.

Jemen

Foto: De negen maanden oude Shamsan Awad is ernstig ondervoed. Hij wordt nu behandeld in het door UNICEF gesteunde Therapeutisch Voeding Centrum in Sanaa.

Gezondheid

Daarbij heeft UNICEF het afgelopen jaar bijgedragen aan het verbeteren van de gezondheid van kinderen. Er is een grote vaccinatie campagne gevoerd om zoveel mogelijk kinderen in te enten tegen polio. UNICEF spendeerde 2,4 miljoen dollar om de vaccins in te kopen en mensen te trainen die de vaccinaties konden uitvoeren. 80%, ofwel 3,8 miljoen kinderen, zijn eind oktober 2011 door deze actie ingeënt. Polio is een ziekte die daar nog vaak voorkomt en veel nare gevolgen kan hebben. Door middel van dit vaccin, kan deze ziekte worden voorkomen.

Gerelateerd aan dit onderwerp