Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Vluchtelingen in Filippijnen door overstroming en conflict

13 augustus 2012

Meer dan 700.000 mensen, waaronder meer dan 300.000 kinderen, hebben hun woning moeten verlaten door de stortregens in de Filippijnse hoofdstad Manilla. Een deel van hen zal langer in opvangcentra moeten verblijven omdat de huizen moeten drogen en hersteld moeten worden.

Groot aantal kinderen dupe van overstroming 

Meer dan 700.000 mensen, waarvan meer dan 300.000 kinderen, hebben hun woning moeten verlaten door de stortregens in de Filippijnse hoofdstad Manilla. De rivier Marikina trad buiten z'n oevers. Naar verwachting zal het aantal mensen dat gevlucht is weer afnemen; mensen kunnen terug naar hun huizen door verbeterde weersomstandigheden en terugwijkend water. Een kleinere groep zal nog langer in opvangcentra moeten verblijven omdat de huizen moeten drogen en herstellen.

Gewapend conflict

Naast de overstromingen zijn er bijna 40.000 mensen, waaronder 16.500 duizend kinderen, gevlucht voor het gewapende conflict dat opnieuw opgelaaid is toen de Bangsamoro Islamitische vrijheidsbeweging (BIFM), een afgescheiden groep van het Moro Islamic bevrijdingsfront (MILF) militaire posten aanviel. De gevechten zijn nog steeds gaande.

UNICEF

UNICEF werkt samen met de regering en biedt hulp op het gebied van Voeding, Gezondheidszorg, Water en Hygiëne, Bescherming en Onderwijs. 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp