Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Gucci steunt UNICEF met kindercollectie

6 augustus 2012

Gucci is partner van UNICEF en ondersteunde in 2011 met haar kindercollectie 1.15 miljoen dollar aan het UNICEF project Schools for Africa.

Partner sinds 2005

Gucci en UNICEF werken al zeven jaar samen. Gucci organiseert verschillende acties voor UNICEF richting eigen medewerkers, het midden- en kleinbedrijf en consumenten. Sinds 2005 heeft Gucci al meer dan 12 miljoen dollar bijgedragen aan de programma's van UNICEF. Hiermee heeft Gucci tot 2008 het werk van UNICEF op het gebied van HIV/AIDS gesteund. Sinds 2008 worden de fondsen gebruikt voor UNICEF's Schools for Africa project in Malawi en Mozambique. Gucci heeft in totaal al meer dan 5.5 miljoen kinderen in de Sub-Sahara naar school geholpen.

Kindercollectie

In 2010 lanceerde Gucci haar speciale kindercollectie voor UNICEF. Naast een gift van 1 miljoen dollar voor het Schools for Africa programma, heeft Gucci sinds de lancering van deze kledinglijn een extra 1.15 miljoen dollar in 2011 gedoneerd.

"Gucci for UNICEF" tas

De eerste exclusieve "Gucci for UNICEF" tas werd in 2007 gelanceerd door de Creative Director van UNICEF, Frida Giannini. Dit speciale product is ontwikkeld als symbool voor de samenwerking met UNICEF. 25% van de opbrengst van iedere tas gaat naar het UNICEF programma in Malawi en Mozambique.

Lees meer over het partnerschap met Gucci

Lees meer over het Schools for Africa programma van UNICEF

SFA-Burkina -Faso -UNICEF

Bekijk de fotoreportage uit Afrika in 2010 gesponsord door Gucci

Gerelateerd aan dit onderwerp