David Beckham en de Olympische Spelen

27 juli 2012

Voetballer en UNICEF Ambassadeur David Beckham bezoekt in Londen prime minister David Cameron om aandacht te vragen voor de stille ramp die 180 miljoen kinderen ter wereld treft.

"Alle ogen zijn drie weken lang gericht op de olympische sporters in Londen", aldus Beckham. "Als UNICEF Ambassadeur vraag ik prime minister Cameron om deze wereldwijde aandacht te gebruiken om kinderen over de hele wereld de echte winnaars te maken van deze Spelen".

Beckham overhandigt de Engelse premier een brief die is ondertekend door 50 sporters en bekende mensen, onder wie Ewan McGregor, Lewis Hamilton, Robbie Williams, Claudia Schiffer, Whoopi Goldberg, Orlando Bloom, Boris Becker and Alex Ferguson.  

Groeiachterstand

De brief vraagt Cameron om zijn positie te gebruiken bij het terugdringen van het zogeheten 'stunting', de blijvende schade aan hersenen en lichaam van een kind wanneer het de eerste 1000 dagen van zijn of haar leven niet voldoende voeding krijgt. Zo'n kind krijgt nooit dezelfde kansen als kinderen die wel genoeg voeding kregen.

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp