Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

2 x 12 jaar + enthousiasme = €10.000 voor UNICEF

25 juli 2012

Twee 12-jarigen die eigenhandig €10.000,- ophalen voor UNICEF... Kan dat? Ja, het kan! Maakt allen kennis met het legendarische duo Moyra en Timo.

UNICEF Loop

Na wat snuffelen op de website besloten zij een UNICEF Loop te organiseren. En dat leverde het nodige mail- en telefoonverkeer op met de afdeling Service & Informatie van UNICEF. Ze bestelden zo'n beetje alle materialen die je kan bedenken en vroegen om advies.

Moyra en Timo in actie

€10.000 euro!

Niet veel later hadden zij de hele school gemobiliseerd en eigenhandig (goed, met een beetje hulp van Service & Informatie) een UNICEF loop georganiseerd. Het resultaat: een indrukwekkend bedrag van €10.000,-!

Moyra en Timo hebben het geld eigenhandig nageteld en met de flappen als waaier hebben zij zichzelf koelte toegewuifd. Afgelopen vrijdag schreven ze het bedrag op een cheque om het te overhandigen aan UNICEF. Met zorg wordt door hen beiden momenteel nog een programma gekozen waar ze het geld aan willen besteden.

Debatteren

"Het campagne-thema was kinderarbeid toch? Dan geef ik het liever aan wat anders want daar is dan al zoveel voor opgehaald." Aldus Timo. Moyra: "Maar het is wel heel belangrijk… misschien gezondheidszorg? Want zonder gezondheid kun je helemaal niets." Timo: "Zonder eten en water ook niet. Hebben jullie ook programma's voor water en eten?"

Tsja, geld ophalen is een ding. Het uitgeven een tweede. De twee debatteren nog even verder onder begeleiding van UNICEF. Binnenkort meer!

Moyra (12) en Timo (12) voor UNICEF

Moyra en Timo

Moyra en Timo kwamen samen in actie voor UNICEF.

UNICEF Loop

De UNICEF loop was een groot succes.

Cheque uitschrijven

€ 10.000,- voor UNICEF! Moyra en Timo maken een cheque.

Overhandigen van cheque

Krista van UNICEF neemt de cheque in ontvangst.