Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF in actie in Syrië

23 juli 2012

In Syrië hebben naar schatting 1,5 miljoen mensen humanitaire hulp nodig, de helft daarvan zijn kinderen en jongeren. Veel gezinnen vluchten naar de buurlanden Libanon, Turkije, Irak en Jordanië, waar UNICEF samen met partnerorganisaties actief is.

De VN-kinderrechtenorganisatie zorgt er voor dat kinderen naar school kunnen gaan, door ze naar openbare scholen te laten gaan, remedial lessen te laten volgen en zomerkampen te organiseren. In zogenoemde child-friendly spaces kunnen de gevluchte kinderen veilig en ongestoord spelen, krijgen ze psychische ondersteuning en life-skill trainingen. Getrainde gezondheidswerkers zorgen er bovendien voor dat de kinderen bewuster worden van hoe geweld te voorkomen en zelfverdedigingsmethoden.

Syria 01

UNICEF in Syrië

In Syrië heeft UNICEF in april een grote vaccinatie campagne onder kinderen gevoerd waarbij 284.000 kinderen zijn ingeënt. Samen met partners zijn er childfriendly spaces opgezet en multidisciplinaire klinieken waar families psychische bijstand krijgen. UNICEF draagt bij aan het herstellen van water- en sanitaire voorzieningen in scholen. Onder de families zijn familie-pakketen en babykits uitgedeeld.

UNICEF werkt er hard aan de komende weken zoveel mogelijk kinderen te bereiken zowel in Syrië als in de buurlanden.

Syria -map

 

Situatie in juli 2012:

  • Zo'n 1,5 miljoen mensen in Syrië hebben hulp nodig
  • Op dit moment krijgen 120.500 Syrische vluchtelingen hulp in de buurlanden Jordanië, Libanon, Turkije en Irak.
  • Meer dan de helft van hen is kind of adolescent. Zij kunnen door de gewelddadigheden niet naar school, hebben beperkt toegang tot basisbehoeftes en hebben te kampen met psychologische problemen  
  • Ondanks het voortdurende geweld en de onveiligheid slaagt UNICEF erin om dagelijks duizenden Syrische gezinnen te helpen

 

Gerelateerd aan dit onderwerp