Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Lianne loopt Vierdaagse uit voor UNICEF

23 juli 2012

Net als vele anderen, liep Lianne Kleinjan uit Breda de Nijmeegse Vierdaagse voor UNICEF. Lees hier haar verslag over sponsorgeld ophalen via Twitter, de Via Gladiola en op de foto gaan met de burgemeester.

Sponsors zoeken via Twitter

"Ik wilde de Nijmeegse Vierdaagse altijd al een keer lopen. Maar dan wel voor een goed doel. Mijn keuze viel al snel op UNICEF, een doel dat ik een heel warm hart toedraag. Dus ging ik hard aan de slag om sponsors te vinden. Ik ben zelf erg actief op social media, dus ik begon met oproepjes via Twitter. Ik kreeg hierbij zelfs hulp van UNICEF ambassadeur Jörgen Raymann. Ook schoot mede-twitteraar Klaas Sars me te hulp, hij heeft vooral geholpen om grote sponsors te zoeken.

Lopen, lopen, lopen

En toen begon de Vierdaagse! De eerste dag was heel goed te doen. En zo leuk om al die enthousiaste toeschouwers te zien. Zelfs om 6 uur 's ochtends stonden er al heel veel mensen ons toe te juichen. Omdat ik een UNICEF shirt droeg, kreeg ik nog meer support en leuke reacties vanaf de zijlijn. De tweede dag was al wat zwaarder en de derde dag zag ik het eigenlijk niet meer zitten. Mijn enkel begaf het en ik dacht op dat moment - huilend - dat ik de vierdaagse niet uit ging lopen.

Maar toen was daar Harrie. Ik weet niet wat hij met mijn enkel heeft gedaan (iets met tape), maar ik liep zo de bus weer uit. En toen bleef alleen de laatste dag nog over, en tja, dat is natuurlijk de leukste dag. Opgeven was er dus niet meer bij!

Vierdaagse

De laatste 8 kilometer werd ik gesteund door mijn ouders, die met een grote bos bloemen vanuit Breda gekomen waren. Op dat moment wist ik natuurlijk zeker dat ik het ging halen. We liepen ook nog even langs de UNICEF-stand om hallo te zeggen.

Feest, gladiolen en de burgemeester!

Het laatste deel van de Vierdaagse - de Via Gladiola - doet haar naam eer aan. Ik heb nog nooit zoveel gladiolen gezien. Al die mensen die je daar aan staan te moedigen. Dat is ontzettend gaaf om mee te maken. Toen de finish in zicht was, kon mijn geluk niet op. Ik had de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen! Zonder blaren, en mét geld voor UNICEF! Ik was best trots toen ik het kruisje in mijn bezit had.

Na een hele lange nacht slapen, ging ik samen met mijn ouders naar het gemeentehuis van Breda. Daar werd een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en alle inwoners van Breda die de Vierdaagse hadden gelopen. De burgemeester zag mij in het UNICEF shirt en vertelde dat hij het doel ook een warm hart toedraagt. Uiteraard kreeg ik hem zover wat te doneren. Ook andere aanwezigen stopten nog wat in mijn collectebus.

Ik kijk terug op een hele toffe, maar ook nuttige week. De sfeer was top, de mensen waren gezellig en het was één groot feest.

Sponsoren kan nog

Het sponsorbedrag staat nu op € 375,-, maar daar gaat nog veel meer bijkomen, want de actie is nog niet afgelopen. Ik kan nog steeds gesponsord worden, via deze site. Mijn streefbedrag is duizend euro. Help je ook mee?"

Burgemeester

Samen met burgemeester van der Velden voor UNICEF.

Blarendokter

Mijn held Harrie! Dankzij hem kon ik weer verder lopen.

Vierdaagse

Alle lopers uit Breda gaan samen op de foto.