Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Een Aidsvrije generatie, het kan!

20 juli 2012

Op maandag 23 juli start de grote internationale Aids conferentie in Washington DC. Het is voor het eerst dat proffesionals, beleidsmakers, mensen met hiv samen komen om een eind te maken aan de epidemie. Het is HET politieke moment voor hiv en aids in 2012.

Het is voor het eerst dat professionals, beleidsmakers, mensen met hiv samen komen om een eind te maken aan de epidemie. Er wordt stilgestaan bij de vorderingen die gemaakt zijn in de strijd tegen aids en hiv. De wereld heeft nog 4 jaar om het Millennium Development Doel 6, in 2015 is de verspreiding van hiv/aids gestopt, te behalen.

1000 hiv-baby's per dag

UNICEF's Unite for Children Unite against Aids campagne werkt sinds 2005 wereldwijd voor de kinderen die getroffen worden door deze epidemie. Per dag worden er 1000 baby's geboren met hiv. Per dag komen er 2500 hiv positieve jongeren bij! 90% van deze nieuwe infecties vindt plaats in maar 22 landen- waarvan 21 in Sub-Sahara Afrika.  UNICEF zet daarom alle aandacht, middelen en expertise in op deze 22 landen.

Ambitieuze doelstelling

UNICEF heeft zich tot doel gesteld in 2015 het aantal nieuwe infecties bij kinderen met 90% te laten dalen en aantal nieuwe infecties bij jongeren te halveren. Daarnaast ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren met hiv toegang krijgen tot behandeling, medicijnen en zorg.

Kick-off: discussie

Als kick-off organiseert UNICEF op zondag 22 juli twee discussies over hiv, aids en kinderen. Het begin van het eind van aids start bij kinderen. 1 op de 4 kinderen met hiv of aids krijgt een behandeling, terwijl dat bij volwassenen 1 op 2 is.

Het event is live te volgen op www.new.livestream.com/unicef

 

Milieniumdoel 6: Stoppen van ziektes zoals aids

De strijd tegen ziektes zoals aids is in het jaar 2000 ook vastgelegd in de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Millenniumdoel 6 luidt: in 2015 is de verspreiding van ziektes als aids en malaria gestopt.

De verspreiding van hiv en aids moet in 2015 niet alleen zijn gestopt, ook moeten mensen die hiv hebben een behandeling kunnen krijgen. Gelukkig krijgen steeds meer mensen met hiv medicijnen; hun aantal is de afgelopen vijf jaar zelfs vertienvoudigd. Maar nog steeds hebben vijf miljoen mensen geen toegang tot levensverlengende behandelingen en zorg.

Gerelateerd aan dit onderwerp