Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Jörgen Raymann Wereldgast in Humanity House

16 juli 2012

Waarom zetten bekende Nederlanders zich in voor het goede doel? Krijg antwoord op deze en andere vragen tijdens de vierde editie van Wereldgasten; een programma van het Humanity House waarbij een interviewer in gesprek gaat met goede doelenambassadeur. Op 20 september 2012 is het de beurt aan onze eigen Jörgen Rayman!

Wereldgasten is een programma van het Humanity House in Den Haag. Al voor de vierde keer gaat een interviewer in gesprek met een goededoelenambassadeur. Ditmaal is Jörgen Raymann, UNICEF Ambassadeur, de Wereldgast.

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann is cabaretier, stand-up comedian en presentator van het tv-programma 'zo: Raymann' en eerder het populaire 'The Comedy Factory'. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is sinds 2005 ambassadeur van UNICEF Nederland. De eerste reis die Raymann voor UNICEF maakte was naar zijn vaderland Suriname. Daar verdiepte hij zich in ons werk op het gebied van het voorkomen van hiv en aids en de zorg voor de allerkleinste kinderen. Na een UNICEF-reis naar Zambia reisde hij in 2008 nog een keer af naar Suriname, dit keer met zijn dochter Jahlisa. Samen bezochten onderwijsprojecten en maakten een reportage voor de TV Show.

Suriname

De reizen die Jörgen Raymann maakte zorgde ervoor dat hij met eigen ogen kon zien wat UNICEF doet in het land waar hij opgroeide: 'Aids is in Suriname onder kinderen en tieners een groeiend probleem. Al deze kinderen, ook de allerarmste, hebben het recht zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. UNICEF wil hen die kans geven, zodat zij weerbaar worden en zich mentaal en fysiek goed kunnen ontplooien. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, doe ik dat met heel veel liefde en plezier.'

Wereldgasten

Wereldgasten

Tijdens het Wereldgasten gesprek krijg je antwoord op vragen over Raymann's veldreiservaringen, zijn mening over humanitaire hulp en zijn visie op het ambassadeurschap. Ook kan je zelf vragen stellen. Na het gesprek is er een informele meet & greet in de foyer.

Kom je ook?

Wereldgasten met Jörgen Raymann bijwonen? Stuur een email naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp 'Wereldgast Jörgen Raymann'. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reageer snel, voor Wereldgasten is veel belangstelling.

Voertaal van het gesprek is Nederlands
Foyer open vanaf 19:30  uur
Start programma om 20:00 uur
Toegang gratis

Gerelateerd aan dit onderwerp