Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Geweld tegen kinderen in Mali neemt toe

10 juli 2012

UNICEF maakt zich grote zorgen over de situatie in Noord-Mali. Het blijkt dat kinderen worden vermoord, gewond raken door explosieve of worden gerekruteerd voor gewapende groepen waar verkrachting en seksueel misbruik aan de orde van de dag zijn.

Sinds eind maart blijkt dat er tenminste 175 jongens (tussen 12 en 18 jaar oud) zijn gerekruteerd voor gewapende groepen, dat tenminste 8 meisjes seksueel misbruikt zijn en twee jongens van 14 en 15 zijn omgekomen vanwege rondslingerende explosieven. 18 kinderen zijn verminkt.   

Als gevolg van het geweld zijn veel scholen gesloten, waardoor zeker 300.000 kinderen niet naar school kunnen. En kinderen die niet naar school gaan zijn vatbaar voor geweld, rekrutering en uitbuiting.   

De kinderen die in het noorden van Mali wonen zijn getuige of slachtoffer van geweld. Zij moeten onmiddellijk beschermd worden, aldus UNICEF.

Gerelateerd aan dit onderwerp