Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

easyJet nieuwe partner UNICEF

6 juli 2012

easyJet is op 2 juli 2012 een samenwerking gestart met UNICEF, genaamd 'Change for Good'. Tijdens easyJet-vluchten deelt de bemanning een speciaal ontworpen zakje uit waarin passagiers hun kleingeld kunnen doneren.

55 miljoen passagiers

De samenwerking heeft betrekking op het hele Europese netwerk van easyJet tijdens het hoogseizoen in de zomer en winter. Hiermee krijgen de 55 miljoen passagiers van easyJet, die vliegen met 200 vliegtuigen op meer dan 600 routes in 30 verschillende landen, de kans om deel te nemen aan de actie. Het geld dat door de easyJet-passagiers wordt gedoneerd, zal gebruikt worden om UNICEF's levensreddende werk voor kinderen te financieren. Zoals het vaccineren van kinderen tegen ziektes als mazelen en polio of het verstrekken van muskietennetten om malaria te voorkomen.

Samenwerken voor kinderen

Carolyn McCall, CEO van easyJet zegt: "We vinden het erg belangrijk om kinderen over de hele wereld te steunen en te helpen en we kijken ernaar uit om betrokken te zijn bij de internationale projecten van UNICEF. We zijn er van overtuigd dat onze mensen en passagiers dit belangrijke doel van harte ondersteunen."

Easyjet


David Bull, directeur van UNICEF Groot-Brittannië zegt: "Ik ben blij dat UNICEF in zee gaat met easyJet, de grootste en snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk. Samen kunnen we de levens redden van de meest kwetsbare kinderen in de wereld. Deze samenwerking geeft ons de unieke kans om nieuwe steun voor ons belangrijke werk voor kinderen te genereren en om informatie over onze missies over te brengen aan een miljoenenpubliek. Deze samenwerking tussen twee internationaal erkende organisaties is de perfecte match voor de kinderen."

Change for Good

De nieuwe samenwerking, die in eerste instantie voor een periode van drie jaar loopt, maakt deel uit van het wereldwijde 'Change for Good'-programma van UNICEF, waarmee al miljoenen euro's zijn ingezameld voor de meest kwetsbare kinderen in de wereld, door samen te werken met toonaangevende luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld.

Gerelateerd aan dit onderwerp