Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

TV Show voor UNICEF: 65.502 kinderen naar school!

5 juli 2012

Woensdagavond presenteerde Ivo Niehe de TV Show Special 'De glimlach van een kind' voor UNICEF. Bekende en onbekende landgenoten gingen de uitdaging aan om minstens 50.000 kinderen, die nu moeten werken in mijnen en fabrieken, de kans te geven naar school te gaan. Het resultaat is overweldigend: 65.502 kinderen naar school!

Negen keer het aantal inwoners van Nederland, ofwel ongeveer 150 miljoen: zoveel kinderen tussen de 5 en 14 jaar werken wereldwijd onder zware omstandigheden. Op woensdagavond 4 juli stond de bijzondere TV Show van Ivo Niehe geheel in teken van kinderarbeid.

Samen laten we ze weer lachen

Bekende en onbekende mensen spanden zich tijdens de uitzending in om de glimlach weer terug te krijgen op de gezichten van deze kinderen. Samen gingen we de uitdaging aan om zoveel mogelijk werkende kinderen naar school te laten gaan. De hele avond lang riepen Ivo Niehe en zijn gasten alle kijkers op UNICEF te steunen bij het werk voor een betere toekomst voor deze kinderen en lid te worden. En het resultaat is overweldigend: 65.502 kinderen naar school! En nog steeds stromen de nieuwe leden binnen via onze website.

200 vrijwilligers bedankt! 

Belde je met het telefoonnummer dat tijdens de TV Show in beeld kwam, dan kreeg je iemand aan de telefoon in het contact center van Cendris voor UNICEF. Bijzonder, want dat contact center werd bemand door 200 vrijwilligers die het werk van UNICEF een warm hart toedragen. Deze mensen bereiden zich al maanden voor op een zo goed mogelijke afhandeling van jouw telefoontje tijdens deze avond. UNICEF is dan ook erg trots op deze support. Aan alle Cendris vrijwilligers: dank voor jullie inzet!

Glimlach

 

In de studio

Studio

Nederlandse kinderen aan tafel bij Ivo Niehe

 

Lees de verhalen van kinderen...

Lees over onze aanpak...

Gerelateerd aan dit onderwerp