Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

EU en UNICEF laten kinderen "bestaan"

5 juli 2012

De Europese Unie en UNICEF helpen diverse landen om meer kinderen geregistreerd te krijgen. Nog steeds staan vele kinderen niet geregistreerd, waardoor ze niet krijgen waar ze recht op hebben.

Het gaat om het verder updaten van de geboorteregisters in Myanmar, Nigeria, Mozambique, Uganda en vier kleinere landen. Nu zijn vele miljoenen kinderen niet geregistreerd. De ouders vonden het te lastig of te duur om hen aan te geven of de gegevens zijn kwijtgeraakt. Dankzij mobiele digitale technieken moet vooral op het platteland de registratie toenemen.

Het eerste recht van een kind

Registratie is het eerste recht van een kind, vindt de Europese Commissie. "Zonder registers bestaan de kinderen technisch niet, weten ze niet wie hun ouders zijn en hebben ze geen rechten", staat in een verklaring van EU-commissaris Andris Piebalgs (Ontwikkelingshulp). Met het project is 6 miljoen euro EU-geld gemoeid.

Bron: ANP