Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Robbie Williams ontroerd in sloppenwijk Mexico

3 juli 2012

Als UNICEF ambassadeur en medeoprichter van 'Soccer Aid', trekt Robbie Williams er zelf op uit om te kijken hoe het ingezamelde geld geïnvesteerd wordt in een betere toekomst voor de armste kinderen ter wereld. In mei was hij op bezoek in de sloppenwijken van Mexico City, waar hij geraakt werd bij het zien van de levensomstandigheden daar.

Kinderen in sloppenwijken

"Het is altijd stressvol bij aankomst omdat je goed wilt doen, wat soms moeilijk is als je geconfronteerd wordt met hoe deze kinderen leven", zegt Robbie in een exclusieve blog op 'The Sun'.

Ontroerd

Nu Robbie en zijn vrouw Ayda Field zelf hun eerste kindje verwachten, hebben de schrijnende toestanden in deze sloppenwijken alleen maar meer impact op hem: "Ik wil altijd nog meer doen, maar tegelijkertijd word ik overmeesterd. Ik heb het gevoel dat het mij veel harder raakt nu er in Ayda's buik een kindje groeit."

Soccer Aid

Robbie heeft samen met zijn Soccer Aid teamgenoten al meer dan 7.5 miljoen pond verzameld voor programma's van UNICEF. Het budget wordt onder andere besteed aan het bouwen van opvangcentra. "Het is geen luxe, maar wel een wereld van verschil tegenover de vreselijke plaatsen waar ze vroeger moesten overleven. Hier zijn ze veilig en hebben ze water, sanitair en voedsel", aldus Robbie Williams.


Robbie -Mex -Content2

 

 

 

 

 

 

 

 

Robbie -Mex -Content