Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Al drie millenniumdoelen gehaald!

3 juli 2012

In 2000 hebben 189 lidstaten van de Verenigde Naties acht doelen vastgesteld die een einde moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid, ziekte en honger in de wereld. In 2015 moeten deze Millenniumdoelen zijn bereikt. Deze week werd duidelijk dat er al drie zijn behaald, 3 jaar eerder dan gepland.

De Verenigde Naties maakten deze week bekend dat de wereld erin geslaagd is het aantal mensen dat in armoede leeft en het aantal mensen zonder toegang tot schoon drinkwater te halveren. ''Deze resultaten betekenen een enorme teruggang in menselijk leed'', zei VN-chef Ban Ki-moon.

Drinkwater

Ook wonen er minder mensen in sloppenwijken. Daarmee zijn drie van de zogeheten Millenniumdoelen gehaald.

UNICEF en de Millenniumdoelen

De Millenniumdoelen moeten in 2015 zijn bereikt. Omdat vooral kinderen lijden onder de problemen waaraan de VN een einde wil maken, zet UNICEF zich in voor het behalen van de doelen. Zo moeten kinderen betere toegang tot onderwijs krijgen, moet de gelijkheid van jongens en meisjes worden verbeterd, moet de kindersterfte worden teruggebracht en moet aan hiv en aids een halt worden toegeroepen.