Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aanbieding Jaarbericht Kinderrechten 2012 aan Commissie Jeugdzorg

28 juni 2012

Dinsdag 26 juni is het Jaarbericht Kinderrechten 2012 aangeboden aan Algemene Commissie Jeugdzorg van de Tweede Kamer en meer in het bijzonder aan de voorzitter mevrouw Khadija Arib (PvdA).

Verder waren vertegenwoordigd Brigitte van der Burg (VVD), Madeleine van Toorenburg (CDA), Willie Dille (PVV), Tofik Dibi (GroenLinks ) en Renske Leijten (SP).

Quiz over kinderrechten  

Het is de vijfde keer dat het Jaarbericht gepresenteerd wordt, mevrouw Arib prees Defence for Children en UNICEF Nederland dan ook om hun standvastigheid. De commissieleden deden mee aan quiz over kinderrechten; van de verschillende vragen over de verschillende thema's werden de vragen over het genoemd worden van kinderrechten in het huidige Regeerakkoord (nee) en over het percentage jongeren dat zonder een veroordeling in een justitiële jeugdinrichting zit (74%) unaniem goed beantwoord. Mevrouw Arib gaf verder aan dat, alhoewel in de Tweede Kamer de meningen regelmatig uiteenlopen , iedereen het binnen de Commissie Jeugdzorg eens is over het belang van kinderrechten. Zij is er zeker van dat de Commissie en de gehele Tweede Kamer het Jaarbericht goed kunnen gebruiken.

 

Download het Jaarbericht Kinderrechten 2012

Rapport