Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Stichting 2015 steunt UNICEF

26 juni 2012

Stichting 2015 is de stichting die zich in de gemeente Hardenberg inzet voor de Millenniumdoelen. Het leverde Hardenberg in 2008 de titel Millenniumgemeente van het jaar op. De stichting steunt ook het werk van UNICEF.Millenniumdoelen

In 2000 hebben 189 lidstaten van de Verenigde Naties acht doelen vastgesteld die een einde moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid, ziekte en honger in de wereld. Stichting 2015 draagt actief bij aan het realiseren van deze Millenniumdoelen, die in 2015 gerealiseerd moeten zijn.

Steun aan UNICEF

Stichting 2015 heeft UNICEF projecten gesteund in Niger. Door een bijdrage te leveren in schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen gaat UNICEF daar de strijd aan met de gevaarlijke Guinea worm. Ook heeft Stichting 2015 water en sanitatie programma's gesteund voor de meest kwetsbare gemeenschappen in Nepal.

Stichting -2015

Inwoners

Stichting 2015 is er ook om inwoners van Hardenberg bewust te maken van de Millenniumdoelen. Op donderdag 31 mei 2012 vond in de gemeente de finale plaats van de Overijsselse editie van 'Werelddebat op School'. Scholieren uit Hengelo, Deventer, Zwolle en Hardenberg hebben nagedacht en gedebatteerd over hoe zij in hun gemeente een bijdrage kunnen leveren aan de Millenniumdoelen. UNICEF medewerkster Lotte van 't End zat in de jury en was onder de indruk van de gedetailleerde uitwerking van het voorstel en het betrekken van het bedrijfsleven en de politiek. Onderstaand filmpje geeft een leuke impressie van deze middag! 

Naamloos -2