Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Plannen voor asieljongeren botsen met Kinderrechtenverdrag

26 juni 2012

Minderjarigen die alleen naar Nederland komen om asiel aan te vragen hebben op grond van het Kinderrechtenverdrag recht op bijzondere bescherming.

Minister Leers voor Immigratie, Integratie en Asiel maakt in zijn nieuwe plannen het belang van deze jongeren echter ondergeschikt aan het vreemdelingenbeleid. Defence for Children en UNICEF Nederland zijn bezorgd over de veiligheid van alleenstaande minderjarige vreemdelingen die in Nederland aankloppen voor bescherming.

Lees hier verder

Gerelateerd aan dit onderwerp