Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Situatie Sahel weer verslechterd

22 juni 2012

Vanwege een verslechtering van de situatie in de Sahel regio zijn de Verenigde Naties op dinsdag 19 juni 2012 met een nieuwe funding appeal (vraag om fondsen) gekomen.

Het gaat om hulp op het gebied van voedsel, gespecialiseerde therapeutische voeding, gezondheidszorg, water en sanitaire voorzieningen om mensen in leven te houden en om hun leven weer op gang te helpen.

Meer hulp nodig 

De Verenigde Naties en partners hebben een extra 1,6 miljard dollar nodig voor de situatie in de Sahel waar 18,7 miljoen mensen in Burkina Faso, Mali, Mauritanië, Tsjaad, Niger, Kameroen, Gambia, Nigeria en Senegal hulp nodig hebben. Tot op dit moment is 43% van de fondsen binnen, maar dit is niet genoeg om de stap van noodhulp naar opbouw te kunnen maken.

Ook de financiële behoefte van UNICEF is omhoog gegaan van 119 miljoen dollar naar 239 miljoen dollar voor 2012. Aangezien UNICEF al zo'n 93 miljoen dollar heeft ontvangen, is nog ongeveer 146 miljoen dollar nodig voor de Sahel in 2012.

Wat heeft UNICEF tot dusver gedaan?

  • 249.800 kinderen zijn behandeld voor ernstige ondervoeding
  • 5.200 gezondheidscentra zijn opgeschaald om ernstige ondervoeding te kunnen behandelen
  • 1,6 miljoen kinderen zijn ingeënt tegen mazelen
  • 7,3 miljoen families hebben twee muskietennetten gekregen
  • 94.100 mensen hebben toegang gekregen tot schoon drinkwater.

In 2012 verwacht UNICEF 1,1 miljoen ernstig ondervoede kinderen te bereiken met de levensreddende behandeling van ondervoeding en bijkomende ziektes. 

Burkina Faso