Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Unilever en UNICEF gaan samenwerken

21 juni 2012

De Unilever Foundation en Unilever-merk Domestos gaan UNICEF's 'CATS-programma' steunen, gericht op hulp aan honderdduizenden mensen om toegang tot basishygiëne rond toiletgebruik te verbeteren.

 

De Unilever Foundation en Unilever-merk Domestos gaan UNICEF's CATS-programma (Community Approaches to Total Sanitation) steunen, gericht op hulp aan honderdduizenden mensen om toegang tot basishygiëne rond toiletgebruik te verbeteren.

400.000 mensen krijgen hulp

In het eerste jaar zullen 400.000 mensen, die leven in gemeenschappen zonder sanitaire basisvoorzieningen, geholpen worden. Dit gebeurt in negen landen: Gambia, Ghana, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Filippijnen, Zuid Soedan, Soedan en Vietnam.

Domestos

Het Unilever toilet hygiëne merk Domestos is al jaren bezig met het verbeteren van sanitaire voorzieningen wereldwijd. Het zal 5% van de gemiddelde opbrengst van z'n flessen doneren aan het UNICEF CATS programma in Zuid Soedan en Vietnam.

Gevoel van eigenwaarde

Doel van de samenwerking is om de kwaliteit van leven te verbeteren door goede hygiëne en  sanitaire voorzieningen, toegang tot schoon drinkwater en het vergroten van het gevoel van eigenwaarde voor de gemeenschap. Door de samenwerking met Unilever zal UNICEF nog veel meer resultaat boeken op het gebied van voorlichting over open ontlasting en ziektes  die daarmee gepaard gaan. Daarnaast zal het zich richten op  gemeenschappen te motiveren om toiletten of latrines te bouwen en te zorgen voor goed gebruik en onderhoud.

Logo unilever