Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Dag tegen kinderarbeid

12 juni 2012

Vandaag is de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Dat betekent dat wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor werkende kinderen.  Nog steeds werken 215 miljoen kinderen wereldwijd. 150 miljoen zelfs onder heel zware en gevaarlijke omstandigheden.

Niet gewoon kind kunnen zijn

Vandaag is de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Dat betekent dat wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor werkende kinderen. Kinderen werken als huissloofjes, in steengroeven en goudmijnen, in de seksindustrie, op plantages of in fabrieken. Ze kunnen hierdoor niet gewoon kind zijn en daar lijden ze lichamelijk en geestelijk onder. Kinderen die dit soort werk doen worden vaak ziek, raken soms gewond of komen om en worden misbruikt en uitgebuit. UNICEF vindt dit onacceptabel en voert daarom vanaf november 2011 actie onder het motto 'Kinderarbeid. Dat pikken we niet!'

meisje

Recht op bescherming

Joanne Dunn, adviseur Kinderbescherming bij UNICEF Internationaal: 'Kinderarbeid ondermijnt het halen van veel Millenniumdoelen, zoals armoedevermindering, de toegankelijkheid van onderwijs, bestrijding van HIV/aids en de gelijkheid tussen meisjes en jongens. Maar bovenal hebben alle kinderen hebben het recht op bescherming. Als we kinderarbeid niet kunnen uitbannen, falen we in het waarborgen van dit recht."

Campagne activiteiten

Op de bomvolle campagnekalender van UNICEF Nederland staat onder meer een UNICEF-editie van de TV show (4 juli 2012), in zijn geheel over kinderarbeid. Daarnaast start vandaag een leuke actie op Facebook. Houd de campagne-pagina  en het nieuwsoverzicht in de gaten, en mis niets! 

David

Lees hier het verhaal van David uit Benin

Gerelateerd aan dit onderwerp