Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ondertussen in Odessa

8 juni 2012

Hordes voetbalsupporters doen de komende weken de prachtige Oekraïense havenstad Odessa aan. Maar weinigen zullen kennis maken met Peter, Olga, Anton en ruim 100.000 andere jongeren in Oekraïne die zich staande proberen te houden in van straatdrugs, alcohol en nalatigheid. Op de dag van de start van het EK lanceren we speciaal voor en over deze jongeren een website.

 

 

Hordes voetbalsupporters doen de komende weken de prachtige Oekraïense havenstad Odessa aan. Ze zullen lachend en zingend over de sjieke boulevards lopen en versteld staan van de mooie auto's en luxe winkels. Maar weinigen zullen kennis maken met jongeren als Peter, Olga, Anton en ruim 100.000 andere jongeren in Oekraïne die zich staande proberen te houden in een hele andere wereld. Een wereld van straatdrugs, alcohol en nalatigheid van ouders en de maatschappij.  

rotzooi

's Werelds snelst groeiende hiv-epidemie vindt plaats onder deze jongeren. UNICEF en de Postcode loterij willen jongeren als Peter, Olga en Anton een gezicht geven. Niet om een schaduw te werpen op het voetbalfeest. Maar wel omdat ook zij recht hebben op aandacht. Op de dag van de start van het EK lanceren we speciaal voor en over deze jongeren een website.

Het leven van Peter

Op een virtuele stadskaart volgen we gedurende drie jaar Peter, Olga  en Anton in hun strijd om te overleven en geven we het Nederlandse publiek een inkijkje in het leven van jongeren in deze regio en in het werk van UNICEF. Geen momentopname, maar de bittere werkelijkheid van het leven dat zij hebben. Naast deze jongeren volgen we ook de maatschappelijk werkers en UNICEF medewerkers die samen met de jongeren werken aan hun terugkeer in de maatschappij. De lancering van de website start met het volgen van Peter. Een 13-jarige jongen die een tijd op straat heeft geleefd, maar mede dankzij UNICEF en de Postcode loterij een tweede kans heeft gekregen. Nieuwsgierig? www.unicef.nl/ondertusseninodessa

Samen met de Nationale Postcodeloterij 

UNICEF biedt - in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij - straat en zwerf-jongeren in Oekraïne een tweede kans op een beter leven. Honderdduizenden jongeren groeien op in een bitter harde werkelijkheid waarbij drugsgebruik ervoor zorgt dat het aantal hiv-geïnfecteerden in de afgelopen tien jaar met 250% gestegen; het is daarmee de snelst groeiende hiv- en aidsepidemie ter wereld. Samen met een organisatie als The Way Home gaan we zwerfjongeren uit hun situatie halen, door met ze te praten en een luisterend oor te bieden om zo het vertrouwen te winnen. We creëren een vangnet waarin verschillende (zorg)instanties samenwerken om de zwerfjongeren van straat te halen en ze opvang, zorg en onderwijs te bieden.

 

voetballen

 

jongen die voetbalt

meisje kleiner

Gerelateerd aan dit onderwerp