Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wereldvaders

5 juni 2012

Zondag 17 juni is het vaderdag. Speciaal voor die gelegenheid willen we een aantal wereldvaders even in het zonnetje zetten. En bedanken voor hun goede zorgen voor kinderen wereldwijd.

 Allahdita uit Pakistan

Allahditta Pakistan 2012

Kasur, Pakistan - Het leven is niet makkelijk geweest voor Allahditta, een trotse vader van vijf. Allahdita komt zelf uit een arm gezin met acht kinderen. Omdat zijn ouders geen geld hadden, heeft hij zelf maar twee jaar onderwijs gehad. Voor zijn kinderen wil hij een betere toekomst. Daarom doet hij er alles aan om hen naar school te laten gaan. 

Victor uit Zambia

Victor Mumba 2

Samfya, Zambia - Victor Mumba is met zijn 1-jarige zoontje Siniza naar de kliniek gekomen om hem op hiv te laten testen. De snelle test zal uitwijzen of Siniza nog steeds hiv-negatief is. Victor en zijn vrouw Threasa ontdekten dat ze hiv-positief waren toen Threasa zwanger was van Siniza. Ze nemen deel aan een programma in de kliniek om hiv-overdracht van moeder op kind te voorkomen.

Even later kan Victor opgelucht ademhalen: baby Siniza blijkt nog steeds hiv-negatief.

John uit Zuid-Sudan

John Lochorok

Pibor, Zuid-Sudan - John Lochorok zit met zijn twee zoontjes in een UNICEF-tent voor kinderen die getroffen zijn door het geweld in hun land. John, een natuurbeschermer, was zijn zoontjes kwijtgeraakt na een aanval op hun dorp Likuangole. Met hulp van UNICEF werden ze na een week herenigd. De tent doet dienst als tijdelijke school en als speelruimte voor ruim 200 kinderen. Ook is er psychologische hulp aanwezig. UNICEF doet er alles aan om kinderen met hun ouders te herinigen of, indien nodig, pleeggezinnen voor hen te zoeken.

Mohammed uit Pakistan

Mohammed Pakistan

Thatta, Pakistan  - De jonge vader Mohammed brengt zijn 14 maanden oude dochtertje Umbreen naar een voedingscentrum van UNICEF. Het centrum biedt hulp aan ernstig ondervoede kinderen. Umbreen woog bij haar geboorte veel te weinig en heeft nog geen goede eetlust ontwikkeld.

Een vader uit Haïti

Haiti

Port-au-Prince, Haïti - Een verpleegkundige vaccineert een huilend meisje dat liefdevol wordt vastgehouden door haar vader. Geprikt worden is niet leuk. Niet voor het kind, en dus ook niet voor een vader. Maar de inentingen zijn o zo belangrijk omdat ze bescherming bieden tegen levensgevaarlijke ziektes. 

Mamane uit Niger

Mamane Abdou

Sarkin Yamma Saboua, Niger - Mamane Abdou geeft zijn 22 maanden oude dochtertje Fati therapeutische voeding. De afgelopen twee weken heeft Mamane de gezondheid van zijn dochtertje goed in de gaten gehouden. De kleine Fati bleek ondervoed en wordt behandeld in de door UNICEF gesteunde gezondheidspost in het dorp. Inmiddels is ze alweer wat aangesterkt.

Helaas is Fati niet de enige. Alleen al in Niger hebben bijna 394.000 kinderen dringend behandeling nodig. Niger is een van de acht landen in de Sahel die getroffen zijn door een voedselcrisis.In de gehele Sahel worden 1 miljoen kinderen onder de 5 jaar bedreigd door acute ernstige ondervoeding.

Cadeautip voor Vaderdag:

Pass een voetbal naar een kind!

Koning Voetbal regeert. Ook op Vaderdag. Op zoek naar een bijzonder cadeau? Geef een onverslijtbare leren voetbal met pomp. Niet voor hemzelf, maar voor kinderen in ontwikkelingslanden. Zo zorg je ervoor dat zij heerlijk kunnen spelen en sporten. Daar wordt iedere vader toch blij van?!

Cadeautip Vaderdag