Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Veilige speelplekken voor Syrische kinderen

31 mei 2012

Zo'n 200 Syrische kinderen en 150 ouders die hun land ontvlucht zijn, krijgen psychische en medische hulp in het centrum voor ontwikkeling 'JOHUD', in Ma'an, Jordanië. UNICEF ondersteunt het centrum.

Foto 1

UNICEF werkt samen met het centrum voor ontwikkeling 'JOHUD', in Ma'an, Jordanië. Het centrum ligt zo'n 5 uur rijden van Homs en Baba Amr, de steden in Syrië waar de meeste families vandaan vluchtten van de vele beschietingen en het geweld. Hier kunnen ze even op adem komen en hun zorgen vergeten, ook al is het maar voor even.  

Tekenen en schilderen

 Foto 2

De kinderen tekenen en schilderen en volgen andere kunstactiviteiten onder leiding van getrainde begeleiders. Ondertussen krijgen ouders informatie over de hulp op het gebied van gezondheid die ze kunnen krijgen. Jordanië heeft ook besloten dat Syrische kind vluchtelingen welkom zijn op de openbare scholen om onderwijs te volgen.

Terug naar een normaal leven

'Deze kinderen zijn zwaar getroffen door het geweld dat ze om zich heen hebben gezien en door het moeten vluchten, zegt Dominique Hyde, van UNICEF Jordanië. Door de kinderen een veilige plek te geven en psychische hulp te bieden wordt het leven weer iets normaler voor ze.' 

'Wij zijn heel dankbaar voor deze plek', zegt Abu Ali, een man van in de vijftig die hier met zijn familie, in totaal 10 mensen, kwam. 'Je kunt je niet voorstellen hoe het is om steeds tussen vier muren te moeten leven, met de televisie altijd aan om te weten wat er in je land gebeurt. Ik dank jullie voor het plezier wat we hier even mogen hebben.'

Ahmad (7) vraagt als hij aan het eind van de dag weer van het centrum weggaat met zijn jongere zusje en broertje: 'Wanneer mag ik weer terug komen?'  

Foto 3

Gerelateerd aan dit onderwerp