Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderrechtenmanifestatie op 20 juni

31 mei 2012

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. UNICEF Nederland organiseert deze dag samen met een groot aantal mensenrechten- en vluchtelingenorganisaties een grote kinderrechtenmanifestatie. 

Jongeren pleiten

Jongeren bepleiten vier zaken bij een 'rechtscollege' van zeer knappe kinderrechtenkoppen: prof. mr. Jaap Doek , prof. mr. Ton Liefaard  en prof. mr. Peter Rodrigues. Zij zullen in een Verklaring voor Kinderrecht beoordelen of het Nederlands beleid voor asielzoekers- en migrantenkinderen voldoet aan de normen uit het Kinderrechtenverdrag.

'Wij blijven' rap

Wij Blijven! presenteert hun zaak met een eigen Wij Blijven rap. Arthur, een van de woordvoerders van Wij Blijven! is hier druk mee bezig. Luister naar een oude rap van A.K.. De andere zaken gaan over staatloze kinderen, over de moeilijkheden voor kinderen om zich te herenigen met hun ouders en over de omstandigheden in de gezinslocaties. De gezinnen in de gezinslocaties en vrijheidsbeperkende locaties hebben speciaal 'stempelvrij' gekregen om naar de manifestatie te kunnen komen. Advocaten en wetenschappers steunen de jongeren in hun pleidooi bij de rechters. UNICEF ambassadrice Claudia de Breij presenteert de Kinderrechtenmanifestatie.

UNICEF Nederland en andere organisaties nodigen iedereen uit om naar de Kinderrechtenmanifestatie te komen! Tot ziens op woensdag 20 juni, 15.00 uur Spuiplein Den Haag.

logo

Lees hier meer over de Verklaring voor Kinderrecht.

Umbrella March

Op Wereldvluchtelingendag vraagt VluchtelingenWerk Nederland aandacht met de actie Umbrella March, voor alle mensen die moeten vluchten om hun leven te redden.De witte paraplu's die gedragen worden tijdens de mars staan symbool voor hun bescherming. Iedereen is welkom om mee te lopen.