Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

FC Barcelona bevestigt belofte aan kinderen

16 mei 2012

Voetbalclub FC Barcelona zet zich nog altijd met hart en ziel in voor UNICEF. Met een bijeenkomst in stadion Camp Nou laat de wereldberoemde club haar betrokkenheid zien. Een samenwerking waar veel kinderen mee geholpen kunnen worden.

De naam 'UNICEF' is bijna niet meer weg te denken van het voetbaltenue van FC Barcelona. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, betaalt UNICEF niet voor deze reclame. Sterker nog, FC Barcelona doneert 1,5 miljoen per jaar aan UNICEF. ''Dat UNICEF opkomt voor kinderrechten, past geweldig bij onze club'', zegt Ramon Pont, vicepresident van de FC Barcelona Foundation. ''UNICEF helpt kinderen wereldwijd met sport en spel. Op die manier
leren kinderen normen en waarden, leiderschap, samenwerken in een team en respect voor anderen. Kinderen hebben recht op sport en ontspanning, en daar wil FC Barcelona graag aan bijdragen.''

UNICEF- Ambassadeur en voetballer Lionel Messi


Trots

Ook voetballer Marc Bartra is trots op de samenwerking met UNICEF. ''Als ik geen beroemde voetballer was, zou ik UNICEF evengoed steunen'', zegt hij. ''Maar omdat ik beroemd ben, kan ik UNICEF onder de aandacht brengen bij het publiek. De organisatie kan kinderen op de grote schaal helpen. Ik ben er trots op dat ik een voetbaltenue met het UNICEF- logo mag dragen.''

 

 Spelers van FC- Barcelona in gesprek met kinderen