Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Reisprik steunt UNICEF met EK-actie

10 mei 2012

Voetbalfans die naar het EK in Polen en de Oekraïne gaan, kunnen zich via Reisprik.nl laten vaccineren. Hiermee steunen zij automatisch UNICEF.

Voetballiefhebbers die naar het EK in Polen of de Oekraïne afreizen doen er goed aan zich te laten vaccineren tegen mazelen. Als zij dit doen via Reisprik.nl, beschermen zij niet alleen zichzelf, maar ook kinderen in ontwikkelingslanden levenslang tegen de gevaarlijke ziekte. Bij iedere EK-vaccinatie worden namelijk 25 mazelen vaccins aan UNICEF gedoneerd. Hiermee helpt de voetbalfan UNICEF in de strijd tegen het terugdringen van kindersterfte in bijvoorbeeld Ethiopië.

Reisprik -groot

Veilig op reis

De actie, georganiseerd door Reisprik.nl voor UNICEF, gaat 7 mei van start en duurt tot de finale van het EK op 1 juli. Reisprik.nl is het grootste netwerk in ons land van huisartsenpraktijken die gespecialiseerd zijn in reizigersadvisering. Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en het RIVM roepen al enkele weken voetbalfans op zich te laten vaccineren tegen mazelen. Ongevaccineerde deelnemers en bezoekers wordt geadviseerd zich te laten vaccineren tegen mazelen als zij de ziekte in het verleden niet hebben doorgemaakt. Tevens gelden er voor Polen en Oekraïne nog andere vaccinatie adviezen.

Reisprik support UNICEF

Mazelen is geen onschuldige ziekte. Elke dag overlijden 600 kinderen aan de gevolgen ervan. Door je te laten vaccineren via Reisprik.nl geef je 12 kinderen in ontwikkelingslanden een vaccin tegen mazelen. Normaal kost een consult inclusief vaccinatie bij de Huisartsenpraktijken van Reisprik.nl € 43,95. De EK-actieprijs is € 37,50, dit is dus inclusief de donatie aan UNICEF.

Voor reizigers naar de Oekraïne wordt ook geadviseerd om zich eventueel te laten vaccineren tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio).

Meer informatie

  • Lees hier meer over de EK-vaccinatie voor UNICEF  

Gerelateerd aan dit onderwerp