Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen in Jemen vaker slachtoffer van niet-geëxplodeerde munitie

4 mei 2012

UNICEF maakt zich ernstig zorgen over het stijgend aantal kinderen in Jemen dat door niet-geëxplodeerde munitie en landmijnen gedood of verminkt wordt.

Onderweg naar school

UNICEF maakt zich ernstig zorgen over het stijgend aantal kinderen in Jemen dat door niet-geëxplodeerde munitie en landmijnen gedood of verminkt wordt. In de eerste drie maanden van 2012 overleden 13 kinderen en raakten 12 kinderen verminkt. Dat is al bijna het totaal van het aantal kind slachtoffers in 2011. In 2011 werden 28 kinderen gedood en raakten 9 kinderen verminkt. Dit is inclusief de 18 doden en 4 gewonde kinderen die in een keer bij het ongeluk op een fabriek voor munitie vielen. Half april dit jaar overleden er ook weer 3 kinderen door een bermbom. Ze waren onderweg naar school.

Yemen 01

Bescherming bieden

UNICEF is zeer geschokt door deze cijfers en heeft de regering van Jemen erop aangesproken dat zij alles moeten doen om kinderen te beschermen. "Meer dan de helft van de bevolking van Jemen is kind. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat de rechten van deze kinderen gewaarborgd worden. Deze kinderen moeten beschermd worden." aldus Geert Cappelaere, UNICEF directeur in Jemen.

 

Gerelateerd aan dit onderwerp