Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kijk op 6 mei naar 'Kanjers van Goud'

4 mei 2012

Voor het tv-programma 'Kanjers van Goud' reisde Renate Verbaan samen met een dierbare vriendin naar Odessa in Oekraïne. Ze laten zien hoe het geld van de Postcode Loterij wordt besteed en wat UNICEF doet om deze zwerfjongeren te helpen.

Straks volgt heel Europa wekenlang de voetbalgekte. Oekraïne is - naast Polen - het gastland. Wat weinig mensen zullen zien, is het harde leven van zwerfjongeren in het land. Voor het tv-programma 'Kanjers van Goud' is Renate Verbaan samen met een dierbare vriendin afgereisd naar de Oekraïense stad Odessa.

Renateweb

'Onzichtbare' jongeren

Tijdens deze reis hebben ze gezien wat UNICEF, in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, doet om deze 'onzichtbare' jongeren te helpen. Een voorbeeld is medische hulp bieden en zorgen dat jongeren weer een thuis hebben. Onder andere de samenwerkingspartner 'The Way Home' zorgt hier voor.

Renate: 'Het was een indrukwekkende reis waar ik gesproken heb met jongeren die normaal onzichtbaar zijn in een grote stad. Peter op de foto kan inmiddels lachen. Maar de jongen heeft veel te veel meegemaakt voor zijn leeftijd."

Het programma 'Kanjers van Goud' wordt op zondag 6 mei 2012 meteen na 'Miljoenenjacht' uitgezonden op RTL4 (rond 22.30 uur).

Gerelateerd aan dit onderwerp