Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Journalist als straatmuzikant voor UNICEF

3 mei 2012

De 51-jarige singer-songwriter en journalist Ron Maria Buitenhuis is op weg naar vijf Middellandse Zee-landen om als straat- en festivalmuzikant geld in te zamelen voor UNICEF. Hij bezoekt Kroatië, Italië, Zuid-Frankrijk, Spanje en Zuid-Portugal.

Ron Buitenhuis komt uit Roermond en is in het dagelijks leven algemeen verslaggever bij Dagblad De Limburger. Hij maakt al meer dan dertig jaar muziek en heeft zojuist zijn derde cd uitgebracht: 'Tri-Lingua.' Hij schrijft liedjes in het genre van Leonard Cohen en James Taylor en zingt zijn liedjes in het Engels, Nederlands en ook in Limburgs dialect. Ron vertrekt op 5 mei en blijft vier tot vijf maanden weg. Hij reist met een caravan. Ron Buitenhuis

"Dit is een oude jongensdroom. Straatmuzikant zijn: gewoon spelen waar het uitkomt, zonder horloge, zonder agenda, het leven nemen zoals het komt. Aanvankelijk was de uitdaging om te kijken of ik van de opbrengsten als straatmuzikant zou kunnen leven. Maar ik ken mezelf. Het gaat me te ver om drie dagen op water en brood te leven. Ik wilde de muziektour koppelen aan een goed doel en koos voor UNICEF. Ik heb altijd interesse gehad in het werk van UNICEF, omdat UNICEF zich met nadruk richt op kinderen. Ik treed zelf al dertig jaar op, maar dit heb ik nooit eerder gedaan. Ik ben dan ook erg benieuwd wat je als straatmuzikant in vier maanden kan ophalen: 100, 1000, 5000 euro? Ik weet het echt niet." Aldus Ron Buitenhuis.

Gerelateerd aan dit onderwerp