Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen in Syrië hebben bescherming nodig

26 april 2012

De volksopstand tegen de Syrische president Bashar al-Assad duurt al ruim een jaar. Duizenden Syriërs zijn hun huis uit gevlucht, en houden zich schuil in vluchtelingenkampen in Jordanië, Libanon en Turkije. Vijftig procent hiervan is kind. UNICEF maakt zich zorgen om deze kinderen. Er is meer geld nodig om hen te helpen.

Gevlucht van thuis

De kinderen in de kampen kunnen niet veel meer doen dan hopen dat het geweld in hun land eindelijk een keer stopt en dat zij veilig terug naar huis kunnen gaan. "Uit gesprekken met de kinderen en hun ouders blijkt dat de meeste kinderen getraumatiseerd zijn" zei UNICEF's Dermot Carty deze week tijdens een belangrijke bijeenkomst over Syrië in Geneve. "Samen moeten we deze kinderen beschermen tegen de lichamelijke én emotionele gevolgen van het geweld en de situatie."

Syria 01

Meer hulp nodig

UNICEF helpt al veel kinderen via het hulpprogramma van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Maar omdat er steeds meer vluchtelingen bij komen, is er dringend extra geld nodig. Van de 7,4 miljoen dollar die in totaal nodig is, heeft UNICEF nog geen 1,5 miljoen ontvangen.

Syria 02

Gerelateerd aan dit onderwerp