Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Jongeren van Curaçao gezocht voor panelgesprek

26 april 2012

UNICEF onderzoekt de kinderrechtensituatie van kinderen op de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Op 10 mei is er een panelgesprek met jongeren (15 t/m 23 jaar) die opgegroeid zijn op Curaçao en nu in Nederland wonen.

Jij weet als geen ander hoe het is om op te groeien op dit eiland. Stichting Alexander voert in opdracht van UNICEF een onderzoek uit dat gericht is op het krijgen van een helder en zo compleet mogelijk beeld van de situatie waarin kinderen op de eilanden leven (er zijn al eerder panelgesprekken uitgevoerd met jongeren van de andere eilanden).

Doe je mee?

Lijkt het je leuk om met andere jongeren (15 t/m 23 jaar) over de opgroeisituatie van kinderen op Curaçao te praten? Geef je dan op voor het panelgesprek dat Stichting Alexander organiseert. Voor het geven van je mening ontvang je een vergoeding van 15 euro en je reiskosten worden vergoed.

Bovendien is het leuk om met andere jongeren die op hetzelfde eiland zijn opgegroeid hierover te praten. Het gaat er uiteindelijk om de situatie voor kinderen op de eilanden te verbeteren. Jij kunt daarin een belangrijke rol spelen.

Geef je op!

Het panelgesprek vindt plaats in Amsterdam op het kantoor van Stichting Alexander, Herenmarkt 93c, vlakbij het Centraal Station. Je bent op 10 mei vanaf 18:00 uur welkom om voorafgaande aan het panel pizza te eten. Het panel begint om 19:00 uur. Het eindigt om 21:00 uur.

Lijkt het je leuk aan mee te doen aan het panel? Mail dan onderstaande informatie naar Jody Baurer, e-mailadres: bauer@st-alexander.nl:

  • Naam, leeftijd, geslacht
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Datum waarop je naar Nederland bent gekomen
  • Huidige opleiding of hoogst afgeronde opleiding

Meer info

Voor meer informatie over het onderzoek of om op de hoogte te blijven van het onderzoek kun je kijken op www.unicef.nl/koninkrijkskinderen en/of de Facebookpagina Koninkrijkskinderen te liken.

Natuurlijk kun je ook bellen met Stichting Alexander: 020 - 62 63 929 (vraag naar Jody Bauer).

Pictogram Koninkrijkskinderen

meisje

Gerelateerd aan dit onderwerp