Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Claudia de Breij bezoekt Tsjaad

26 april 2012

Ambassadrice Claudia de Breij reist deze week door Tsjaad, één van de landen in de Sahel-regio. Samen met UNICEF directeur Jan Bouke Wijbrandi, voorzitter van de Raad van Toezicht John Jorritsma en enkele journalisten vraagt zij aandacht voor de voedselcrisis.

Tsjaad is één van de armste landen ter wereld. 80 procent leeft onder het bestaansminimum en maar 3 of 4 procent van de kinderen gaat naar school. Iedere dag sterven 219 kinderen onder de vijf jaar en 127.000 ernstig ondervoede kinderen in het land hebben direct behandeling nodig.

Deze foto's zijn genomen tijdens het bezoek aan het Nutricional Centre in West Mongo, een kliniek waar kinderen worden onderzocht.

Tsjaad -01 

Foto 1: een moeder wacht met haar tweeling op het eerste onderdeel van de medische check in de kliniek. De kinderen worden opgemeten, gewogen in een grote bak, en de armomvang wordt gemeten.

Tsjaad -02

Foto 2: Moeder wacht met kind op controle door de verpleegkundige.   

Tsjaad -03

Foto 3: Armomvang van een kind wordt gemeten. Dit kind zit precies op het randje van acute ondervoeding.

Tsjaad -05

Foto 4: Gewichtsmeting van een kindje in de kliniek. Kinderen worden in een bak gelegd met daarboven een weegschaal waarop te zien is hoeveel het kind weegt.

Fotografie: UNICEF/Guus Schoonewille

Lees het dagboek van Claudia

Wat kun jij doen?

Meer informatie

 

Gerelateerd aan dit onderwerp