Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ruim helft actieopbrengst Hoorn van Afrika besteed

24 april 2012

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben tot eind 2011 13,3 miljoen euro besteed aan noodhulp in de Hoorn van Afrika. Dat staat in een nieuwsbrief die de organisaties op 19 april publiceerden. Zij boden noodhulp in Somalië, Kenia en Ethiopië.

Hongersnood

In de zomer van 2011 werd de Hoorn van Afrika getroffen door een hongersnood. Op 11 juli 2011 openden de Samenwerkende Hulporganisaties Giro 555 om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers. De actie 'Honger in de Hoorn van Afrika!' bracht 25 miljoen euro op. Meer dan de helft van de opbrengst is inmiddels besteed, vooral aan voedselhulp en water- en sanitaire voorzieningen. De rest van de actieopbrengst gebruiken de hulporganisaties om tot midden 2012 hulp te bieden.

Conflicten en geweldadigheden

Midden- en Zuid-Somalië zijn het zwaarst getroffen door de hongersnood. Hier hebben de Samenwerkende Hulporganisaties dan ook de meeste hulp geboden. De hulpverlening werd ernstig bemoeilijkt door conflicten en gewelddadigheden in deze regio. Toch hebben de organisaties veel slachtoffers kunnen helpen, zo is te lezen in de nieuwsbrief.

Rapport over hulp tot eind 2011

Samen met de nieuwsbrief brengen de Samenwerkende Hulporganisaties een rapportage uit met een gedetailleerd verslag over de hulp die tot eind 2011 is geboden in de Hoorn van Afrika. Met de rapportage informeren zij het Nederlandse publiek over de besteding van de actieopbrengst. De nieuwsbrief en rapportage zijn te downloaden via http://samenwerkendehulporganisaties.nl/

De SHO-deelnemers aan de actie voor de Hoorn van Afrika zijn: Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Tear, UNICEF Nederland en World Vision.

 

Kijk op http://samenwerkendehulporganisaties.nl/ voor de nieuwsbrief.

Hoorn van Africa

Gerelateerd aan dit onderwerp