Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Claudia de Breij nieuwe UNICEF- ambassadeur

18 april 2012

UNICEF Nederland verwelkomt Claudia de Breij met open armen als nieuwe ambassadeur. Vandaag is cabaretière, presentatrice en radio-dj benoemd tot ambassadeur van de kinderrechtenorganisatie. Claudia wordt meteen aan het werk gezet, want volgende week vliegt de cabaretière naar Tsjaad.

Claudia wordt meteen aan het werk gezet, want zondag (22 april) zal Claudia verschillende hulpprogramma's van UNICEF in Tsjaad gaan bezoeken. Tsjaad is een van de landen in de Sahelregio waar een voedselcrisis heerst. In de Sahel hebben ruim 15 miljoen mensen te maken met ernstige voedseltekorten, die onder meer worden veroorzaakt door langdurige droogte en hoge voedselprijzen. In Tsjaad sterven dagelijks 219 kinderen onder de 5 jaar en 127.000 ernstig ondervoede kinderen in het land hebben direct behandeling nodig.

Claudia

"Ik ga volgende week met mijn eigen ogen zien wat UNICEF op dit moment voor de kinderen in Tsjaad doet en betekent'', vertelt Claudia aan de vooravond van haar reis. "Ik heb begrepen dat de voedselcrisis in de Sahel kan uitlopen op een hongersnood als we met elkaar, de hele internationale gemeenschap, nu niets doen. Daar wil ik aandacht voor vragen. Het kan toch niet zo zijn dat we straks moeten zeggen dat we het hebben zien aankomen, maar te laat zijn?"

 

UNICEF-ambassadeurs

ambassadeurs

Onze ambassadeurs zetten zich vol overgave en belangeloos in om met hun bekendheid het wereldwijde werk van UNICEF in Nederland onder de aandacht te brengen.   UNICEF Nederland heeft twee ambassadeurs die 'voor het leven' zijn benoemd:

Onze andere ambassadeurs zijn

Twitter mee voor de Sahel

Twitter onderstaande tweet en help zo mee aan zoveel mogelijk donaties voor de Sahel:

1 miljoen kinderen in de Sahel zijn in gevaar. Kom nu in actie! #SahelNOW /wat-kun-jij-doen/geef-een-gift-sahel/ (link wordt door Twitter ingekort)

Gerelateerd aan dit onderwerp