Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Luxmi (10) kan naar UNICEF- school in Pakistan

28 maart 2012

Langs een lange, afgelegen weg staan gammele tentjes gemaakt van plastic. De tentjes zijn zo klein dat een volwassen persoon er niet in zou kunnen staan. Voor de tienjarige Pakistaanse Luxmi en haar familie is dit hun huis.

De enorme overstroming van bijna twee jaar geleden heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Ook het hutje van Luxmi en haar familie werd verzwolgen door het water. De weinige bezittingen die de ouders en hun vijf kinderen hadden, zijn ze kwijt. Het tentzeil biedt nauwelijks bescherming tegen de woestijnwind en de snijdende kou 's nachts. Niet alleen Luxmi, maar ook vijf miljoen andere mensen zijn slachtoffer geworden van de overstroming.

School

In het tentenkamp heeft UNICEF een tijdelijke school neergezet, en daar is Luxmi in elk geval erg blij mee. 'Ik wil nog heel veel leren', vertelt het meisje. 'Als ik groot ben, wil ik graag in een grote stad werken. Misschien kan ik wel juf worden, maar dat duurt nog wel even. Ik heb namelijk pas net het alfabet geleerd.'

Omdat zestig procent van de scholen in Pakistan vernietigd is door het water, heeft UNICEF 2070 tijdelijke scholen neergezet. Hier krijgen kinderen niet alleen les, maar ook voorlichting over hygiëne en sanitatie. Het land is hard bezig met de wederopbouw, maar er is nog altijd veel hulp nodig.

Pakisan

 

Gerelateerd aan dit onderwerp