Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Clijsters, Ferrer, Stosur, Haase en Krajicek naar UNICEF Open

27 maart 2012

Het spelersveld van de UNICEF Open (17 t/m 23 juni in Rosmalen) ziet er veelbelovend uit. Twee spelers uit de mondiale top 5 hebben inmiddels hun komst bevestigd.

De Belgische Kim Clijsters, voormalig nummer één van de wereld, is bezig aan haar laatste jaar op het professionele tenniscircuit. Zij kiest voor Rosmalen om zich voor te bereiden op Wimbledon en de Olympische Spelen. Ook Samantha Stosur, de nummer vijf van de wereld, komt -voor het eerst in haar carrière- naar Nederland. De nummer één van ons land, Michaëla Krajicek, is wederom van de partij. De winnares van 2006 is bezig aan een goed seizoen.

De nummer vijf bij de mannen, David Ferrer, keert eveneens terug naar Rosmalen. Hij won het toernooi in 2008 en wil dat resultaat dit jaar graag evenaren. Ook onze beste landgenoot Robin Haase is zeer gemotiveerd om in eigen land sterk voor de dag te komen. Via een wild card zal nog minimaal één Nederlandse topper van de partij zijn.

UNICEF Open op tv

De UNICEF Open is uitgebreid in de media te volgen. De NOS besteedt dagelijks aandacht in het Sportjournaal en verzorgt een live-uitzending van de damesfinale. Omroep Brabant verzorgt dit jaar diverse live-programma's.

Een betere wereld voor kinderen

Tijdens het toernooi wordt aandacht gevraagd voor een betere wereld voor kinderen. Via diverse activiteiten worden bezoekers, bedrijven, televisiekijkers, spelers, leveranciers en kinderen tijdens het toernooi gestimuleerd een bijdrage te leveren aan het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd. In de voorverkoop via www.unicefopen.nl zijn speciale UNICEF tickets aan te schaffen.

De samenwerking met UNICEF wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van het toernooi: Achmea, Ricoh en Libéma. UNICEF betaalt niets voor de naamsverbinding.