Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Marathon brengt Palestijnse Zomerspelen dichterbij

20 maart 2012

2.200 kinderen en 500 volwassenen uit het Midden-Oosten en de rest van de wereld, liepen op 1 maart mee aan een marathon langs de Gazastrook. Ze haalden hiermee geld op voor de Zomerspelen: een groot sportevenement voor kinderen uit Gaza, dat ondersteund wordt door de VN.

De loop, georganiseerd door de Palestijnse Vluchtelingenorganisatie UNRWA, wil met de Zomerspelen aan 250.000 kinderen uit Gaza de mogelijkheid bieden om plezier te hebben en zich veilig en vrij te voelen. Iets wat kinderen uit deze streek niet gewend zijn door de Israëlische blokkades.

Van rechten genieten zoals iedereen

"We hebben drie kilometer van de marathon afgelegd," zegt  Sahia Al-Hawajery (13). "Wij zijn zo blij om te kunnen rennen voor de Zomerspelen. We kunnen daar plezier hebben en eindelijk van onze rechten genieten, net als de rest van de kinderen in de wereld."

Voor het financieren van de Zomerspelen is een bedrag van 9.9 miljoen dollar nodig. Adnan Abu Hasna van de UNRWA: "Dit is een grote dag voor de mensen uit de Gazastrook. We laten aan de wereld zien dat we zo'n evenement als de Zomerspelen kunnen organiseren. En ook dat we ondanks de blokkades willen leven, willen spelen en dat we hoop hebben."

Veilige omgeving

Veilig spelen

UNICEF wil kinderen ook de mogelijkheid bieden om te sporten, te spelen en te leren in een veilige en kindvriendelijke omgeving. Omdat ze daar recht op hebben. UNICEF Nederland financierde tot vorig jaar een programma voor kinderen tussen 13 en 18 jaar uit de zwaarst getroffen Palestijnse gebieden. Dankzij een breed scala aan sport-, spel- en onderwijsactiviteiten kregen zij de kans om zich fysiek en mentaal goed te ontwikkelen, hun school af te maken en zo een actieve bijdrage te leveren aan hun omgeving. 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp