Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Koken tegen voedselverspilling met handige app

13 maart 2012

Zelf de koelkast leegmaken, en aan de andere kant van de wereld ondervoede kinderen ondersteunen. Het kan met de nieuwe ATAG-kookapp. Een deel van de opbrengst van de app gaat naar het voedselprogramma van UNICEF in Guatemala.

ATAG creëert met de nieuwe app een win-winsituatie. De kookapp gaat voedselverspilling tegen, doordat de app recepten bedenkt op basis van ingrediënten die je al in huis hebt.

Met deze ruim zeshonderd recepten worden ook nog eens kinderen in Guatemala geholpen. In dit land is namelijk bijna de helft van alle kinderen chronisch ondervoed. UNICEF helpt deze kinderen door het verstrekken van gezonde voeding, vitaminen, mineralen en het geven van voorlichting over voeding en hygiëne. De app is te downloaden voor €2.39. De gehele opbrengst van dit bedrag gaat naar de ondervoede kinderen in Guatemala.

Atag

ATAG kookapp

Gerelateerd aan dit onderwerp