Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Syrische kinderen naar school in Jordanië

12 maart 2012

De situatie in Syrië maakt vele honderden onschuldige slachtoffers. Veel kinderen zijn met hun ouders gevlucht naar buurland Jordanië. Daar worden ze met open armen ontvangen, maar het trauma is er niet minder om.

Gevlucht van huis en haard, waar de kogels hen om de oren vlogen. Het geweld  in Syrië duurt voorlopig nog uitzichtloos voort. Inmiddels zijn vierduizend Syriërs naar Jordanië gevlucht. Veel kinderen worden opgevangen in het kamp van JOHUD, een partner van UNICEF. Naast basale levensbehoeften als water, voedsel en medicijnen, krijgen kinderen hier ook psychische begeleiding. Want vluchten uit het land waar je al je hele leven woont, dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

Kindvriendelijke ruimtes

Daarom zijn er in het kamp zogenaamde kindvriendelijke ruimtes gecreëerd. Het is een plek om op adem te komen. Kinderen kunnen er spelen, tekenen en schilderen onder begeleiding van psychologen. Ook ouders krijgen de begeleiding die zij nodig hebben.

Syrie

In deze onzekere situatie is gelukkig ook een lichtpuntje te vinden. De Jordanese overheid heeft aangegeven de scholen open te stellen voor Syrische kinderen. En daar zijn de ouders, kinderen en UNICEF erg blij mee.

Gerelateerd aan dit onderwerp