Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Nederland steunt de actie #JeKrijgtWatJeGeeft

6 maart 2012

 "Investeren in ontwikkelingssamenwerking is investeren in de toekomst. Hierop bezuinigen is een historische vergissing," aldus UNICEF Nederland en de andere organisaties achter de actie #JeKrijgtWatJeGeeft.

Je krijgt wat je geeft  is een initiatief van Partos, de branchevereniging voor internationale  samenwerking. Hierbij zijn 113 organisaties aangesloten die zich bezighouden met ontwikkelingssamenwerking, waaronder UNICEF Nederland.

je krijgt wat je geeft

Met een open brief, geplaatst in METRO op 5 maart, scharen ook bekende Nederlanders als Dolf Jansen, Doutzen Kroes, Peter R. de Vries en Michiel Veenstra zich achter het initiatief #JeKrijgtWatJeGeeft. Zij laten hiermee weten dat zij het moreel onverantwoord vinden als er nog minder geld naar ontwikkelingshulp gaat.

Al 1 miljard gekort

Aanleiding voor de brief zijn de aangekondigde nieuwe bezuinigingen door het kabinet Rutte. Ontwikkelingssamenwerking staat hoog op de agenda als post om op te bezuinigen, terwijl het kabinet de afgelopen twee jaar hierop al bijna 1 miljard heeft gekort. Op geen enkel ander departement is zoveel bezuinigd als op ontwikkelingssamenwerking.

Indrukwekkende vooruitgang   

UNICEF Nederland benadrukt dat dankzij ontwikkelingssamenwerking indrukwekkende vooruitgang in het welzijn van kinderen geboekt is. Dagelijks sterven minder kinderen onnodig, minder kinderen leven in armoede en meer kinderen zijn goed gevoed en gaan naar school. En niet alleen is al veel bereikt, maar ook verdere vooruitgang is binnen handbereik én financieel haalbaar mits er geïnvesteerd blijft worden.

Stoppen met investeren in ontwikkeling in het algemeen en in die van kinderen in het bijzonder heeft grote gevolgen. Voor de toekomst van die kinderen en de wereld waarin zij en wij  leven: Je krijgt wat je geeft.

Stuur een tweet naar het Catshuis

Op de website jekrijgtwatjegeeft.nu kun je een tweet sturen naar de onderhandelaars in het Catshuis en zo protesteren tegen nog meer bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking.